MKB (új nevén: Pannónia) tájékoztatás

Az MKB Általános Biztosító Zrt. (új nevén: Pannónia Általános Biztosító Zrt.) kivezeti kötelező biztosítási termékét a biztosítási piacról.

Az MKB Általános Biztosító Zrt. (új nevén: Pannónia Általános Biztosító Zrt.) (továbbiakban Biztosító) a kötelező biztosítás (továbbiakban KGFB) termékét kivezeti a piacról (mivel a biztosító felvásárlása folyamatban van egy másik biztosító által), az alábbiak szerint.

1.
A biztosító meghirdette a 2017.01.01. napjától hatályos új KGFB tarifáját. A meghirdetett tarifa alapján a jelenleg élő KGFB szerződések 2017-es évfordulót követő díja, valamint az esetleges új KGFB szerzések díja jelentős mértékben megemelkedik. Tapasztalatunk szerint a biztosító gyakorlatilag kiárazta magát a KGFB piacról, mivel 2017.01.01-től már többszörös díjért nyújtja a KGFB termékét, mint a többi biztosító.

2.
A jelenleg élő szerződéseket - amelyeknek biztosítási évfordulója 2016. december 31-re vagy azt követő időpontra esik - a Biztosító a legközelebbi lehetséges biztosítási évfordulóra megkíséreli felmondani. (Ez a gyakorlat havi rendszerességgel folytatódik 2017. decemberig.) A Biztosító tájékoztatása szerint a felmondólevelek minden esetben tértivevényes postai úton kerülnek kiküldésre az Ügyfél részére, mert az a biztosító célja, hogy az Ügyfél átvegye a felmondólevelet otthonában vagy a postán. Ha az Ügyfél nem veszi át a biztosító felmondását és az Ügyfél sem mondja fel a biztosítást szabályosan, a biztosítási évfordulót megelőző 30. napig, akkor a biztosítás hatályban marad, de már jelentős mértékben megemelkedett díjon.

3.
Fentiektől függetlenül az Ügyfélnek továbbra is lehetősége van a díjrendezett KGFB szerződése biztosítási évfordulóra történő felmondására.
Tapasztalatunk szerint előnyösebb, ha az Ügyfél mondja fel szabályosan, biztosítási évfordulóra az MKB KGFB szerződését, mintha a Biztosító tenné ezt meg az Ügyfél felé, mivel az új biztosítóhoz történő kötelező átszerződés során vannak olyan biztosítók, akik a díjszámításukban pótdíjazzák azon Ügyfeleket, akiknek a KGFB szerződését az előzmény biztosító mondta fel.

4.
Ha az Ügyfél kezdeményezi írásban, akkor a biztosító lehetőséget biztosít a KGFB szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére is, de csak szigorú feltételekkel (jövőbe mutatóan lehetséges, csak csak díjrendezett szerződésekre, a közös megegyezés hatálya az adott díjrendezett időszak utolsó napja lehet). A közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szóló megállapodást ITT >> tudja letölteni.

A fentiek nem mentesítik az Ügyfelet a KGFB díjfizetési kötelezettség alól.


Javasoljuk, hogy segítségünkkel már most váltson biztosítót, a biztosítási évfordulójától.
Mi bemutatjuk Önnek a többi biztosító díjajánlatait, melyeket az alábbi linkre kattintva tud megnézni és összehasonlítani, így könnyen el tudja dönteni, hogy melyik biztosítóhoz váltson. Kattintson az árakért! Kötelező biztosítás kalkulátor >>

A váltásnál mi intézzük új szerződése megkötését, igazolását, zöldkártyáját, esetleges kárasszisztenciát, ahogy azt tőlünk már megszokta, az Ön számára díjmentes tanácsadással.
Telefonon és személyesen is elérheti értékesítési pontjainkat, ahol szakértőink várják Önt és hívását. Ügyfélszolgálatunk segít Önnek számolni és dönteni, hogy érdemes-e biztosítást váltania.
Ügyfélszolgálataink elérhetőségeit itt találja >>

Ha jelenlegi biztosítását személyesen kötötte meg a CLB helybeli partnerénél, úgy ott is a rendelkezésére állunk a biztosításváltással kapcsolatban!


Az MKB Életbiztosító Zrt. új neve Pannónia Életbiztosító Zrt., az MKB Általános Biztosító Zrt. új neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt. lesz. A névváltás a cégbíróság bejegyzését követően válik hatályossá. További részleteket ITT >> olvashat.

Az Aegon átveszi az MKB biztosító (új nevén Pannónia biztosító) kötelező gépjármű felelősségbiztosítási, illetve a társasház- és lakásbiztosítási állományát a felügyelet engedélyének hatálybalépésével. További részleteket ITT >> olvashat.