Kötelező kalkulátor >>

A 2017-es kötelező biztosításról ezt kell tudni 7 pontban!

Kötelező biztosítás

Mikor és hogyan tudok biztosítót váltani, kinek kell felmondani az előzményszerződést?

Nálunk összehasonlíthatja a biztosítók 2017-es kötelező biztosítási díjait! Mindenképpen tanácsoljuk, hogy nézze meg nálunk, melyik biztosító milyen díjjal kínál Önnek szerződést! Amennyiben a váltás mellett dönt, akkor a biztosítási szerződést évfordulóra - az évfordulót megelőzően legalább 30 nappal - írásban fel kell mondani! A felmondást a CLB elintézi Ön helyett, amennyiben legkésőbb 35 nappal az évforduló előtt beérkezik a társaságunkhoz a felmondási nyilatkozat, melyet a szerződéskötést követően tud letölteni oldalunkról.
Kötelező biztosítás

Tartalmazza-e a baleseti adót a kalkulátorunk által számolt díj, és mekkora a mértéke?

Természetesen mi is megjelenítjük Önnek a fizetendő díjat (adótartalommal is, amikor már kiválasztásra kerül a biztosítás). Ez egy 2012-ben bevezetett adó (a biztosítási díj 30%-a, de maximum naponta 83 Ft / gépjármű).
Kötelező biztosítás

Hogyan őrizhetem meg a bónuszfokozatom? Segít-e az alkuszom, ha hibásak az adataim a Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszerben (KKNYR)?

Az elmúlt két évhez hasonlóan Ön már nem használhatja fel a papíralapú kártörténeti igazolását, vagy másnéven a „Bónuszigazolást”. Az Ön bónuszbesorolását a KKNYR nevű, Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszer tárolja és a biztosítóknak abban kell azt ellenőrizniük. Ha az Ön szerződésének adatai tévesen szerepelnek a KKNYR-ben, akkor azonban az új biztosítója nem fogja tudni javítani azokat. Az adatok javíttatása az Ön feladata régi biztosítójának segítségével, melyre 60 nap áll rendelkezésére. Ha ez idő alatt nem sikerül a módosítás, az Ön bónuszai elvesznek. Azonban, ha a CLB alkuszt választja, és a CLB.hu oldalon köti meg biztosítását, mi megoldjuk Ön helyett az ellenőrzés és az esetleges változtatás minden procedúráját.
Kötelező biztosítás

A tulajdonosnak vagy az üzembentartónak kell a kötelező biztosítást megkötnie?

Amennyiben az üzembentartó és tulajdonos nem azonos, csak az üzembentartó lehet a biztosítás szerződője közülük. Ez természetesen az online biztosításkötésnél is kiválasztható, ha a két személy eltér egymástól. Amennyiben már élő szerződés esetén történik év közben az üzembentartó változás, akkor új kötelező biztosítást kell kötni. Ebben az esetben az internetes felületen a szerződéskötés okánál meg kell jelölni, hogy üzembentartó váltás volt az ok.
Kötelező biztosítás

A felmondási nyilatkozatnak milyen elemeket kell tartalmaznia ahhoz, hogy elfogadják?

A rendelet sem a felmondási, sem a kártörténeti igazolást kérő nyilatkozatra nem ír elő különös tartalmi kellékeket. Formáját tekintve a felmondást a biztosítási szerződésre vonatkozó általános szabályok szerint írásban kell megtenni, amely követelménynek a hatályos rendelkezések szerint megfelel a fax útján történő üzenetváltás is. A felmondásnak az általános szabályokból következően tartalmaznia kell minden olyan elemet, amelyből az ügyfélszándék kétségkívül megállapítható, így abból ki kell derülnie, hogy ki a szerződő, mely szerződést kívánja felmondani (pl. kötvényszám megjelölése, gépjármű azonosítására szolgáló adatok), illetve mely időpontra szól a felmondás. A CLB.hu-n kötők számára ilyen nyilatkozatot a kalkuláció során megadott adatokkal előre kitöltünk ügyfeleink részére, így Önnek csak vissza kell küldenie / fel kell töltenie a nyilatkozatot az ügyfélkapun keresztül. A többit mi intézzük.
Kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás indexdíj kalkulátor (Menni vagy maradni?)

A CLB Kgfb Indexdíj kalkulátorában Ön is egyszerűen ellenőrizheti, mekkora lesz a kötelező biztosításának évforduló utáni díja, ha jelenlegi biztosító társaságánál marad a következő évre is. Jelenlegi biztosítója, illetve a többi biztosító következő biztosítási időszakra vonatkozó díjának ismeretében könnyedén eldöntheti, hogy érdemes-e biztosítót váltania.
indexdíj kalkulátor >>
Kötelező biztosítás

Mi az előnye, ha alkuszon keresztül váltok biztosítást?

Ha Ön direktben vált biztosítót, azaz közvetlenül a biztosítója oldalán vagy egy ügynökén keresztül teszi meg, akkor Önnek kell felmondania és a felmondási ügyekben határidőre eljárnia előző biztosítójánál. Azonban, ha a CLB alkuszt választja, mentesül ezen tennivalók alól, ugyanis mi mindent elintézünk Ön helyett régi és új biztosításával kapcsolatban, valamint 12 biztosító ajánlatából választhat nálunk. 100% árgaranciánk és 23 éve a nevünk a biztosíték arra, hogy minden rendben lezajlik majd a biztosítóváltásnál, ha biztosítását a CLB.hu oldalon választja ki és köti meg. Ezen kívül a CLB egy esetleges káresemény bekövetkeztekor is az Ön rendelkezésére áll!