Tájékoztatás az Aegon tulajdonosváltásáról

Az Aegon Magyarország a jövőben a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (közismertebb néven Union biztosító) tagjaként folytatja munkáját a szükséges hatósági engedélyek megszerzését követően. Erre várhatóan 2021 második felében kerül sor. A tranzakció ügyfeleinket nem érinti, teendőjük nincs.

Az Aegon-csoport tulajdonosváltása nem eredményez semmilyen azonnali változást a biztosító működésében, termékeiben és kötelezettségeiben.

Várhatóan 2021 második felében, a biztosító neve változni fog, amelyről idejében tájékoztatni fogja a biztosító az ügyfeleit. Minden szerződés változatlanul érvényes, ha eddig érvényes volt.

A tranzakció az Aegon ügyfeleit semmilyen módon nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

  • A korábban kötött szerződések változatlanul élnek tovább.
  • A biztosító szolgáltatásai továbbra is az eddigi feltételekkel érhetőek el.
  • Bármiféle igény, kérdés esetén a megszokott ügyfél kiszolgálási csatornákon állunk rendelkezésre.

(A Vienna Insurance Group (VIG) olyan vállalat, amelyre érvényesek az Európai Unió biztosítótársaságokra vonatkozó tőke megfelelési szabályai. A kötelezettségei teljesítésének képességét az Európai Unió szabályozói rendszeresen ellenőrzik. A Vienna Biztosítási Csoport az egyik legnagyobb jegyzett nemzetközi biztosító cégcsoport Közép- és Kelet-Európában. A bécsi székhelyű csoport 30 országban 50 vállalaton keresztül hosszú évek óta folytat biztosítási tevékenységet.)

forrás: aegon.hu