papirmentes iroda

Papírmentes iroda

A cég történetében az informatikai fejlesztés mindig kiemelt szerepet játszott, így a CLB-nél papírmentes irodai környezetet alakítottunk ki.

„Virtuális” irodánk fontos jellemzője a teljes körű számítógépes ügymenet. A vállalathoz érkező papír alapú dokumentumok feldolgozása szkennelés után, vagyis a digitalizálást követően kezdődik el. A beérkeztetett, digitálisan tárolt dokumentum elektronikusan halad a különböző munkafázisokon. Munkafolyamatainkat úgy terveztük meg, hogy a dokumentum útja pontosan nyomon követhető, kiszűrhető, hogy mely munkafázisban akadt el, esetleg hol kellene gyorsítani, illetve, hogy melyek a problémamentes munkafázisok.

A számítógépes folyamatok gyorsaságot, pontosságot és precizitást eredményeznek a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. számára. A papírmentes irodai környezet kialakítása tudatos folyamat. A szükségtelen fénymásolatok, nyomtatványok készítését nem támogatjuk. Már az alkalmazottak is hozzászoktak a virtuális munkakörnyezethez, szívesebben küldik elektronikusan a dokumentumokat, megkímélve a környezetet, felgyorsítva az ügymenetet. Ha a törvényi előírás lehetővé tenné és minden magyar állampolgár rendelkezne elektronikus aláírással, akkor a teljes ügymenetet elektronikusan tudnánk lebonyolítani, teljesen kiiktatva a papírmásolatok szükségességét.

Partnereinkkel való kapcsolattartásban is a minimálisan szükséges papírmennyiséget termeljük és a lehetőségekhez mérten velük is az elektronikus kommunikációs csatornákat használva vesszük fel a kapcsolatot és dolgozunk nap, mint nap. A cégen belül internet alapú telefonrendszert alakítottunk ki, így az ügyfelek akár ingyen is felvehetik velünk a kapcsolatot. Ugyanakkor a különböző telephelyeink közötti kommunikáció is gördülékeny, megbízható. Folyamatosan dolgozunk az újabb és újabb informatikai megoldásokon és fejlesztéseken, olyan automatizált munkafolyamatok kialakításán, melyek minimális emberi erőforrást használnak fel, minimális papírigény mellett. Az informatika precizitása biztosítja a pontos munkavégzést.

Ehhez egy megfelelően képzett, saját informatikai csapatra is szükség volt, amit az elmúlt évek során alakítottunk ki. A saját informatikai szakembergárda előnye, hogy a piaci igényekre azonnal tudunk reagálni, és nem a mamutcégeknél jellemző, több hónapos eltolódással tudjuk csak megvalósítani elképzeléseinket. Ez a csapat hihetetlen rugalmasságot és versenyképességet biztosít cégünknek.