Tájékoztatás az Aegon Biztosító névváltásáról

2023. augusztus 1-jétől a CLB partnere, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. új néven, Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., röviden Alfa Biztosító néven folytatja működését.

A névváltással kapcsolatban a biztosító ügyfeleinek nincs teendője, hatályban lévő biztosításaik – így a CLB Független Biztosítási Alkuszon keresztül kötött biztosítások is – változatlan feltételek mellett maradnak érvényben. Ügyfeleink a biztosításukkal kapcsolatos ügyeket a megszokott módon intézhetik a CLB ügyfélszolgálatán, vagy közvetlenül a biztosító elérhetőségein keresztül. Az Alfa Biztosító elérhetőségei ide kattintva >> találhatóak meg.

A CLB biztosítási kalkulátoraiban (gépjármű-, lakás-, utas- és életbiztosítás kalkulátor) a biztosító termékei továbbra is elérhetőek és megköthetőek, augusztus 1-jétől az Alfa Biztosító neve alatt.

alfa-biztosito

Az Aegon Biztosító tájékoztatója:

Aegonból hamarosan Alfa leszünk

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2023. augusztus 1-jétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. – Alfa Vienna Insurance Group Zrt. – cégnéven folytatja a tevékenységét. A névváltás ügyfeleinket nem érinti, teendőjük nincs. A vállalat online elérhetősége változik.

Az Alfa név egyaránt jelez elsőséget, valaminek a kezdetét és viszonyítási alapot. Az erő és a megújulás jelképe, ezáltal a tradíció és az újszerűség egyaránt megtalálható benne. Vállalatunkra mindegyik igaz, hiszen jogelődünk, az Állami Biztosító révén az egyik legelső modern kori biztosítós múlttal rendelkezünk.

A névváltás nem jelent változást vállalatunk működésében, termékeinkben, kötelezettségeinkben, valamint ügyfeleink felé való elkötelezettségünkben.

A névváltás ügyfeleinket nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

  • A korábban kötött szerződések változatlanul érvényesek.
  • Szolgáltatásaink továbbra is az eddigi feltételekkel érhetőek el.

Társaságunk online elérhetősége augusztus 1-től változik. Keressen minket Alfa Biztosító néven!

  • weboldal: alfa.hu
  • Online ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat.alfa.hu
  • Írjon nekünk: alfa.hu/irjonnekunk

Telefonos elérhetőségünk változatlan.

Leányvállalataink illetve az önkéntes nyugdíjpénztár neve is változik:

  • Az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt. új neve Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt.,
  • Az Aegon Magyarország Közvetítő és Marketing Zrt. neve Alfa VIG Közvetítő Zrt.
  • Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár új neve Alfa Önkéntes Nyugdíjpénztárra változik.
  • Emlékeztetőül, az Aegon Alapkezelő neve 2023. május 15-től VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.-re változott.

Megbízhatóság, szakértelem

Az Alfa márkanév alatt továbbra is megbízható, szakértő partnerként a már megszokott magas szakmai színvonalon szolgáljuk ki ügyfeleinket és üzleti partnereinket.

Többségi tulajdonosunk, a Vienna Insurance Group A.G. Wiener Versicherung Gruppe (VIG) az egyik legnagyobb jegyzett nemzetközi biztosító cégcsoport Közép- és Kelet-Európában. A bécsi székhelyű VIG csoport 30 országban 50 vállalaton keresztül hosszú évek óta folytat biztosítási tevékenységet. Társaságunk kisebbségi tulajdonosa a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. útján a Magyar Állam.

Stabilitásunkat mutatja, hogy tulajdonosaink magyarországi biztosítás piaci részesedése közel 20 százalék, és ezzel a hazai biztosítási piac vezető szereplői.

Ügyfeleink biztosítása, megtakarítása nálunk továbbra is jó kezekben van. Több évtizedes tapasztalatunkkal, szakértelmünkkel segítünk megóvni a fontos értékeket és tervezhetőbbé tenni a jövőt.

forrás: aegon.hu