2023 november 09.
kötelező biztosítás, kgfb, gépjármű, gépjármű biztosítás

Ebben a cikkünkben azt vesszük sorra, mi történik akkor, ha valaki érvényes kötelező biztosítás nélkül okoz balesetet. Kap-e kártérítést a károsult? Mire számíthat a károkozó? Röviden összefoglaljuk a tudnivalókat.

2023 október 11.
kötelező biztosítás, baleset, jogosítvány

Figyelmetlenségből vagy szándékosan, de érvényes jogosítvány nélkül autóba ülni komoly következményekkel járhat, pláne, ha balesetet okoz valaki. Hogy viszonyul ehhez a biztosító?

2023 augusztus 23.
kötelező biztosítás, kgfb, casco, casco biztosítás

Különböző okokból időnként előfordulhat, hogy egy gépjárművet az üzembentartója bizonyos időre inkább kivonna a forgalomból, mert éppen nem használja azt. Ezzel kapcsolatban azonban máris felmerül egy sor ügyintézés és tudnivaló, amiknek egy része a jármű biztosításaival kapcsolatos.

2023 július 21.
kötelező biztosítás, külföld, kártérítés

Karambol külföldön? - Egy közlekedési baleset itthon is fejfájással jár, pláne, ha egy idegen országban történik az eset.

2023 június 29.
lakásbiztosítás, otthon, hitel

Aki jelzáloghitelt vesz fel, az számíthat arra, hogy a hitelt nyújtó bank előírja hozzá a lakásbiztosítás megkötését a fedezetként szolgáló ingatlanra. Ezek a lakásbiztosítások azonban nem különböznek olyan sokban a többitől, mint azt sokan gondolhatják: mutatjuk, mit kell tudni róluk!

2023 május 15.
mfo, lakásbiztosítás, fogyasztóbarát, otthonbiztosítás

Az MFO lakásbiztosítások tartalmazzák a háztartásokat leggyakrabban érintő lakáskárokat, de a kiegészítő fedezetekkel könnyen személyre is szabhatók.

2023 április 27.
lakásbiztosítás, otthon, lakás

Ebben a cikkünkben azoknak igyekszünk segíteni, akiket még nem ért nagyobb káresemény az otthonukban, így nem kellett kárbejelentéssel és –rendezéssel foglalkozniuk: összefoglaljuk, hogyan zajlik a lakásbiztosítások esetében a kárügyintézés folyamata.

2023 április 13.
kötelező biztosítás, casco biztosítás, gépjármű biztosítás, gépjármű

A gépjármű biztosításokkal kapcsolatban most ismét egy alapfogalmat vesszünk sorra, az avulást. Akinek sérült már meg a gépjárműve és a kárt a biztosítására rendezte, az szinte biztosan találkozott már ezzel a fogalommal: nézzük az avultatás szabályait és biztosítók gyakorlatát.

2023 március 09.
kgfb, bérelt autó, autókölcsönzés, car sharing

Bár a bérautók rendelkeznek gépjármű-felelősségbiztosítással, attól még egy baleset esetén nem hárítható át minden felelősség.

2023 február 23.
lakásbiztosítás, ingatlan, ingatlanbiztosítás, ingóság, ingóságbiztosítás

Aki kötött már lakásbiztosítást, az tudhatja, hogy a biztosítási összeg két elemből tevődik össze: az ingatlan- és az ingóság értékéből. Első ránézésre egyértelműnek tűnhet, hogy melyik kategóriába mi tartozik; de mint mindig, itt is adódnak speciális esetek.

Oldalak