2023 március 09.
kgfb, bérelt autó, autókölcsönzés, car sharing

Bár a bérautók rendelkeznek gépjármű-felelősségbiztosítással, attól még egy baleset esetén nem hárítható át minden felelősség.

2023 február 23.
lakásbiztosítás, ingatlan, ingatlanbiztosítás, ingóság, ingóságbiztosítás

Aki kötött már lakásbiztosítást, az tudhatja, hogy a biztosítási összeg két elemből tevődik össze: az ingatlan- és az ingóság értékéből. Első ránézésre egyértelműnek tűnhet, hogy melyik kategóriába mi tartozik; de mint mindig, itt is adódnak speciális esetek.

2023 február 09.
kötelező biztosítás, kgfb, casco, gépjármű, gépjármű biztosítás

A kötelező biztosítás megkötése során feltűnhet a kgfb ajánlatok mellett egy másik lista, amiből további kiegészítő fedezetek választhatóak. Ezt a cikkünket azoknak ajánljuk, akik eddig csak átugrották ezt a listát, mondván, hogy úgysincs szükségük belőle semmire; vagy akik nem értik, hogy mire jók egyáltalán.

2023 január 27.
utasbiztosítás, utazás, bankkartya

A bankkártya mellé járó vagy igényelhető utasbiztosítás nem biztos, hogy minden helyzetben kihúzza az embert a bajból. Összeszedtük az önállóan köthető és a bankkártya mellé járó utasbiztosítások előnyeti, hátrányait.

2023 január 05.
lakásbiztosítás, garázs, melléképület

A garázsban, kerti tárolóban tartott értékek sem maradnak védtelenül, a lakásbiztosítás kiterjeszthető a melléképületekre is.

2023 január 02.
lakásbiztosítás, otthon, lakás

Ebben a cikkünkben a lakásbiztosítás-váltás előtt állóknak és a váltást fontolgatóknak foglaltuk össze azokat a tudnivalókat és tanácsokat, amikre érdemes figyelni az új biztosítás kiválasztása és megkötése előtt.

2022 december 08.
kötelező biztosítás, kgfb, díj, évforduló

Köztudott, hogy a kötelező díja nagyban függ az elért bónusz fokozattól, azonban egyéb tényezők is hatással van rá.

2022 november 17.
casco, casco biztosítás, gépjármű

A kötelező biztosítás mellett kevesebbet hallani a casco váltásról – pedig ezt is érdemes figyelni, évente újraszámolni a díjakat, mert a biztosítók ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek. Röviden összefoglaljuk a tudnivalókat a váltásról.

2022 október 21.
gépjármű biztosítás, elektromos autó

Egy elektromos autó vásárlásával sokfajta kedvezményhez juthat az ember, de érdemes odafigyelni a biztosításra.

2022 szeptember 29.
életbiztosítás, kifizetés, kötvény

Amikor a rokonok eljutnak oda, hogy rendezzék az elhunyt dolgait, lehet hirtelen nem is tudják merre érdemes utánanézni az életbiztosításnak.

Oldalak