2021 április 09.
motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, robogó, kötelező biztosítás, kgfb, casco biztosítás, casco

Megérkezett a tavasz, megkezdődik a motorkerékpárok és robogók szezonja – sok esetben biztosítás nélkül. Nagyobb gépjárművekre persze meg kell kötni a kötelezőt, de mi a helyzet a kisebb járművekkel? Rájuk is vonatkozik a kgfb?

2021 március 12.
casco, casco biztosítás, törés casco, gépjármű

A közelmúltban újra szóba került a gyakran visszatérő vitatéma: vajon alkalmasak-e még az idősebb sofőrök a vezetésre, vagy már nem tudnak biztonságosan részt venni a forgalomban? Megnéztük, hogy melyik korosztály okoz több balesetet és milyen hibákból.

2021 március 05.
lakásbiztosítás, lakás, felújítás, alulbiztosítottság

Az otthontámogatási program miatt idén várhatóan sokan kezdenek majd felújításba, abba viszont talán bele sem gondolnak, hogy ez hogyan érinti a lakásbiztosításukat.

2021 február 19.
kötelező biztosítás, kgfb, casco biztosítás, casco, gépjármű, totálkár

A totálkárossá vált autóval járó bosszúságot és bonyodalmat senki sem szeretné átélni, mégis érdemes felkészültnek lenni erre az esetre is. Igyekszünk tisztázni a totálkár fogalmát és a vele járó biztosítási ügyintézést.

2021 február 11.
lakásbiztosítás, lakás, betörés, besurranás, kárrendezés

A kezdeti pánik után érdemes józan ésszel átgondolni a teendőket és minél hamarabb elindítani a kárrendezési folyamatot, hogy a lehető leggyorsabban visszaállhasson minden a régi kerékvágásba. 

2021 február 08.
kgfb, kötelező biztosítás, casco, casco biztosítás, gépjármű, használt autó

Az autóvásárlás nem mindig egyszerű, aki pedig az első autóját vásárolja meg, annak különösen bonyolult lehet a sok vizsgálat, igazolás és ügyintézés. Az ő számukra (is) összeszedtük, mi a használtautó-vásárlás menete.

2021 január 22.
casco, gépjármű, casco biztosítás, lopás casco, kárrendezés

Az utcán parkolásnak megvannak a maga veszélyi, például, hogy az autó könnyebb célpontja lehet a tolvajoknak. De mi van akkor, ha csak a jármű bizonyos részeit lopták el, mondjuk a rádiót vagy a tükröket? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a lopás kárról és a cascora történő kárrendezésről.

2021 január 18.
lakásbiztosítás, lakás, otthon, elemi kár, vihar

A horvátországi földrengések miatt most különösen aktuális téma a lakásbiztosítások elemi kár fedezete, amiről érdemes is szót ejteni, hiszen ha a földrengés ritka ugyan, más természeti katasztrófák gyakran előfordulnak Magyarországon.

2021 január 08.
kötelező biztosítás, kgfb, gépjármű, kárrendezés

Egy baleset után nem mindig egyértelmű a felelősség kérdése, sok vitás pont felmerülhet. Ilyen lehet például az, hogy ki fizeti a szalagkorlát javítását, vagy hogy számít-e, ha rossz műszaki állapotban volt az autó a balesetkor.

2020 december 18.
casco, casco biztosítás, gépjármű, tél, hó, jég

Cikkünkben összeszedtük, milyen felszerelésekkel kell felkészíteni az autót a téli időre, és hogyan lehet biztonságosabban vezetni rosszabb időjárási körülmények között is.

Oldalak