Miért érdemes alkuszon keresztül megkötni a biztosítást?

  • biztosítási alkusz
  • biztosító
  • biztosítás
  • CLB

Biztosítási alkuszként sokszor tapasztaljuk, hogy az ügyfelek és az érdeklődők bizonytalanok a biztosító és az alkusz szerepének megkülönböztetésében. Egyáltalán van különbség közöttük? Röviden tisztázzuk, miben más a kettő, és bemutatjuk, milyen előnye van az alkuszcégen keresztül intézett biztosításkötésnek.

1. Hogyan működik a biztosítási alkusz?

A biztosító és az alkuszcég szerepe egyszerűen szétválasztható: a biztosító végzi a biztosítói tevékenységet, felel a szerződésben vállalt fedezetért és nyújt kártérítést káresemény esetén. A biztosítási alkusz nem biztosító, hanem a biztosítóktól független szereplőként egyfajta közvetítői szerepet játszik közte és az ügyfél között, az ügyfél megbízása alapján közvetíti a biztosítást. Az alkuszok célja, hogy átlátható felületet adjanak a biztosítási ajánlatok összehasonlítására és szakértő segítséget nyújtsanak a biztosítási ügyintézésben, az ügyfél érdekeit képviselve.

2. Miért jó alkuszon keresztül intézni a biztosítást?

A fentieknek megfelelően egy alkuszcég, például a CLB a biztosítási díjak kiszámolásától kezdve a kárrendezéssel kapcsolatos tanácsadásig segítséget nyújt az ügyfeleinek a biztosítási ügyek intézésében, akik a szolgáltatásának számos előnyét élvezhetik:

  • Kalkulátora segítségével egyszerűbben, gyorsabban tudják összehasonlítani a biztosítók ajánlatait, nem kell több különböző biztosítónál is végigjárni a kérdéseket és megadni ugyanazokat az adatokat.
  • Átláthatóbbak az ajánlatok: könnyebben ellenőrizhető, miben tér el egy-egy csomag egymástól, így az ügyfelek tudatosabb döntést hozhatnak a saját igényeiknek leginkább megfelelő ajánlat kiválasztásával.
  • Ezzel együtt az árak is egyszerűbben összehasonlíthatók, ami például egy évfordulós kötelező biztosítás (kgfb)-váltásnál elsődleges szempont lehet.
  • Ha már évfordulós kgfb-váltás – a CLB a váltási folyamat adminisztrációjában is segít, a szükséges dokumentumok beérkezése után az előző biztosítás felmondását is intézi az ügyfél helyett.
  • Egy helyen kezelhető az összes biztosítás: gyakori, hogy az ember lakásbiztosítása, gépjármű-biztosítása és életbiztosítása három különböző biztosítónál van megkötve (főleg, ha megfontolt döntéssel választotta ki őket és például egy alkusz oldalán hasonlította össze az ajánlatokat) – ha viszont ezek ügyintézését három különböző helyen kell lebonyolítani, azzal nem könnyű lépést tartani. A CLB-n keresztül megkötött biztosítások azonban mind egy helyen – a CLB Ügyfélkapuban – kezelhetőek, ahol egyszerű hozzáférni az összes biztosítás dokumentumaihoz, valamint új biztosítást is jóval egyszerűbb kötni a már meglévő adatokkal.
  • Káresemény esetén a CLB segítséget nyújt a kártérítés rendezésében, tanácsot ad a problémás esetekben, kártérítési vitákban, az ügyfél érdekeit képviselve közvetít az ügyfél és a biztosító között.
  • Ráadásul a közelgő biztosítási évfordulóra is emlékezteti ügyfeleit, amikor lehetőségük van felülvizsgálni a meglévő biztosítást és akár kedvezőbb feltételekkel újat kötni.

A biztosítási alkuszok tehát sokrétű szolgáltatást nyújtanak, hogy az ügyfeleik valóban a számukra megfelelő biztosítást köthessék meg gyorsan és egyszerűen, és a szerződés megkötése után is kellő támogatást kapjanak a biztosítási ügyeik intézésében. A CLB számos szolgáltatással támogatja az ügyfeleit, többek között a CLB Ügyfélkapuval, telefonos és chates ügyfélszolgálattal, szakértői tanácsadó oldallal és a közlekedési balesetek rendezésében segítő Kármester szolgáltatással.

 
A biztosítási alkuszok előnyeiről beszélt értékesítési és kommunikációs igazgatónk, Németh Péter is az alábbi videóban Vujity Tvrtkoval:

2022 április 14.

Legfrissebbek

2024 április 11.
elektromos autó, casco, kgfb

Az elektromos autók biztosítása valamelyest más, mint a hagyományos autóké, ezért érdemes nagyobb körültekintést fordítani rájuk.

2024 február 22.
lakásbiztosítás, márciusi kampány, otthon, otthonbiztosítás

Ha a sok információ között elveszve kicsit bizonytalannak érzi magát, hogy hogyan is álljon neki, akkor sincs semmi gond, érkezünk a segítséggel: lépésről lépésre összefoglaltuk a teendőket, hogy valóban ki tudja használni a márciusi lakásbiztosítási kampány előnyeit.

2024 január 30.
kgfb, kötelező biztosítás, gépjármű

Még a legkörültekintőbb vezetés mellett, a legrutinosabb sofőrrel is megtörténhet, hogy hibát vét az úton. Sajnos akár kisebb, akár nagyobb hibáról legyen szó, a károkozásnak mindenképpen van anyagi következménye. Többféle lehetőség is van azonban, és érdemes mérlegelni, melyikkel járhat a vétkes sofőr kevésbé rosszul.